Tiszaföldvár | Városi | Galéria - beta 1.0

Városi Galéria

Egyesület


2007 októberében megalakult a Tiszaföldvári Képzőművészeti Alkotók Köre Egyesület 13 alapító taggal. Előtte 10 évig a Városi Művelődési Ház adott otthont a művészetet kedvelőknek, alkotóknak s néhány év eltelte után szükségét érezték egy közösség létrehozásához. Jeszenyi Mihályné kezdeményezésére egyre többen csatlakoztak, képezték buzdították egymást, s már ekkor is szerveztek, illetve részt vettek kiállításokon.

2011-ben már 26 tag, emellett 4-6 pártolótag, 6 tiszteletbeli tag és 10-12 ügyeletet vállaló segíti az egyesület munkáját. Tagjaink között megtalálható grafikus, festő, keramikus, fotós, szobrász, textilfestő, tűzzománcos, cukrász, fafaragó és tiffany készítő is. A tagok foglalkozásai is változatosak. Rajztanár, orvos, óvónő, mérnök, fotós, fodrász, igazgató, géplakatos, építész, könyvtáros, gépkocsivezető, szakács, vállalkozó.

A Városi Galéria helyszínét Jeszenyi Mihályné (az akkori elnökünk) kezdeményezte és a város vezetése patronálta a létrehozását. 2007-ben csak az épület 1/3-a állt az egyesület rendelkezésére, de ma már az egész épület és az udvar is bérleményünkké vált. A felújításban, fejlesztésben segítettek és a mai napig is segítenek a város vezetése, vállalatok, szervezetek, vállalkozók, egyesületek, nyugdíjas segítők, művészetet, értékeket kedvelők. Az elmúlt 5 évben számtalan helyi, megyei, régiós, s nemzetközi kiállítást szerveztünk. Több Munkácsy-díjas, Nívó-díjas művész munkája is látható volt. Eddig kb. 7000 látogató tekintette meg kiállításainkat.

[Az építkezés képei]