Tiszaföldvár | Városi | Galéria - beta 1.0

Városi Galéria

Fodor Ilona


Fodor Ilona vagyok. Tiszaföldváron élek és alkotok.

Már általános iskolás koromban vonzalmat éreztem a rajzolás, festés iránt, melyet rajztanárom fel is ismert, de családi körülményeim nem tették lehetővé, hogy ezt a képességemet tovább fejleszthessem. Jöttek a felnőtt évek, családalapítás, otthonteremtés, gyerekek nevelése. De ez idő alatt is nagy rajongója voltam a festészetnek. A késztetés a rajzolás, festés iránt egyre inkább előre tört bennem.

2007. karácsonyán családomtól rajzeszközöket kaptam és ettől fogva mindent lerajzoltam ami a kezem ügyébe került. Autodidakta módon képeztem magam egy évig, mire rájöttem, hogy ezen az úton csak nagyon lassan tudok előrehaladni. 2008 tavasza óta Kaid Nabil festőművész tanítványa vagyok, azóta úgy érzem fejlődésem töretlen.

Folyamatosan képezem magam, hogy képessé váljak hinni magamban és kifejezésre tudjam juttatni magamból mind azt ami a bensőmben már hosszú évek óta megfogalmazódott.

Számos gyűjteményes kiállításon vettem már részt. 2007 óta eredményesen szerepelek Csongrád-Bokroson a Tiszavidéki Amatőr Alkotók Tárlatán, ahol 2009-ben különdíjban részesültem. Részt veszek minden évben a Jász-Nagykun Szolnok Megyei amatőr Alkotók Képző és Iparművészeti tárlatán ahol 2010-ben a martfűi Művelődési Ház díjában részesültem.

Kiállításaim:
Szolnok, Verseghy Ferenc Megyei Könyvtár, Aba-Novák Kulturális Központ Galériája
Tiszaföldvár, Városi Galéria, Budapest, Karinthy Szalon, Szolnok Helyőrségi Művelődési OtthonTiszaföldvár, Városi Galéria Budapest, Rózsa Művelődési Ház
Tiszaföldvár, Városi Művelődési Ház, Tiszaföldvár Városi Könyvtár , Budapest Tabán Teázó
Budapest Bakelit Center , Szolnok, Kaid Art Shop and Gallery
Budapest, Radisson Blue Béke hotel. Mamaison Isabella Hotel , Székelypálfalva Közösségi Ház

A művész alkotásai